Bra läsning

Läser Eric Claptons självbiografi nu. Riktigt bra faktiskt. Eric Clapton är väl en sån där person som alla hört nån låt ifrån, vem har inte hört "Tears in Heaven"? Den fina låten som handlar om hans 5-årige son Conor som ramlade ut genom fönstret från 53:e våningen och dog.

Clapton : självbiografinDet intressanta är att man inte vet så mycket mer om honom. Han har levt ett väldigt intressant liv, väldigt mycket droger och alkohol. Han har alltid sett ut som en "snäll gubbe" i mina ögon, sen när man läser boken så blir man lite förvånad. Det är en väldigt öppen berättelse om hans liv, utan att dölja det hemska och fula som många kanske skulle skämmas över. Och allt som han gjort, alla han träffat och spelat med. Helt galet! Beatles, Rolling Stones, Bob Dylan, Jimi Hendrix osv.

I början var den lite seg att läsa, för det är mycket beskrivande och mycket namn att hålla reda på. Tror han nämner varenda person han träffat i livet vid namn, typ. Alla små band han började spela i, alla bandmedlemmar som kommit och gått, alla roddare, alla artister han har spelat med och deras bandmedlemmar. Jeez.. Det blir lite mycket namn till en början, men sen är det en jäkligt intressant musik och livshistoria han berättar. Kan rekommenderas, trots att jag inte läst ut den än.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0