"Det går inte att förhindra"

Så står det på aftonbladet.se i deras reportage om att ännu en travhäst fallit ihop död under ett lopp. Den tredje på bara några veckor.

Guess what?

Jag tror jag har hittat en lösning på problemet.. Ge fan i att pressa hästarna så jävla hårt i träning och tävlingslopp! Hästarna springer så fort de kan, med en kusk i vagnen som pressar dom över rimliga gränser, att springa fortare än de gör. Jag vet att folk älskar denna "sport" och menar att hästarna "gillar" att jobba hårt. Om de nu älskar att springa fort, varför måste det sitta en människa bakom hästen och piska fram den? Släpp alla hästarna lösa på banan och se hur snabbt de springer. De springer säkert varv efter varv och hoppas innerst inne på att komma först i mål.. (ironi)

En häst som springer tills den dör, gör det förmodligen inte av egen vilja. Att de springer tills hjärtat stannar eller något blodkärl brister är inte normalt beteende för en häst. I hur många hästsporter händer detta, förutom trav och galopp? Där de tvingas springa så fort som möjligt.

Diamond of Rock, 6maj


Heavy Dew, 15 april

Hästen Peroni blev liggandes på banan.
Peroni, 14 april


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0